monica1

Monica Walter

Ett underbart lugn har tagit besittning av hela min själ, som dessa söta morgnar på våren som jag njuter av hela mitt hjärta. Jag är ensam och känner till existensens charm på den här platsen, som skapades för själens salighet som min.

Jag är så glad, min kära vän, så upptagen i den utsökta känslan av en lugn existens, att jag försummar mina talanger. Jag borde vara oförmögen att rita ett enda slag just nu; och ändå känner jag att jag aldrig var en större konstnär än nu. När, medan den vackra dalen vimlar av ånga runt mig, och meridiansolen slår på den övre ytan av det ogenomträngliga lövverket på mina träd, men några få glöda glimmar stjäl in i den inre helgedomen. Jag kastar mig ner bland det höga gräset vid den surrande strömmen; och när jag ligger nära jorden märks tusen okända växter av mig: när jag hör den lilla världens surr bland stjälkarna och blir bekant med de otaliga obeskrivliga formerna av insekter och flugor, känner jag närvaron av den Allsmäktige, som bildade oss i sin egen bild.

Liksom formen av en älskad älskarinna, då tänker jag ofta med längtan, Åh, skulle jag kunna beskriva dessa uppfattningar, kunna imponera på papper allt som lever så fullt och varmt i mig, att det kan vara min själs spegel, som min själ är spegeln på den oändliga Gud!